Over ons

Opgericht in 1953 onder de naam “Operettevereniging Thalia Wieringermeer” timmert Thalia al weer een aantal jaren aan de weg onder de naam “Thalia muziektheater Hollands Kroon” met als thuisbasis theater “Het Vikingschip” te Den Oever. Enkele jaren geleden is de keuze gemaakt het accent te verleggen naar de uitvoering van musicals. Dit spreekt enorm aan bij de jeugd, met als gevolg dat de gemiddelde leeftijd van onze groep spelers de laatste jaren aantoonbaar daalt. Jeugd heeft de toekomst, er is zelfs in 2017 gestart met de jeugdafdeling “Thalia Kids”, onze kweekvijver.

Thalia heeft het streven zang, spel en dans te combineren, op een zodanige wijze dat ieders talent het beste tot zijn recht komt, zonder eens een spannende uitdaging uit de weg te willen gaan. Het artistiek team stelt door middel van audities de rolverdeling vast. Het streven is om iedereen die ambitie heeft de kans te geven zijn of haar talenten voor het grote publiek te tonen. Er worden musicals uitgevoerd in alle genres, van klassiek tot modern, van sprookjesachtig tot rauw realistisch. Criterium is dat de musical bij onze groep moet passen, uiteraard houden we rekening met ons trouwe publiek dat uit de wijde omgeving van de Wieringermeer komt. Bij de uitvoeringen wordt traditiegetrouw altijd gebruik gemaakt van een live orkest.

Er zijn ongeveer veertig leden, waaronder een grote stabiele kern die al jaren deel uitmaakt van de vereniging. Er wordt geen gebruik gemaakt van gastspelers, iedereen die op de planken staat is lid. De kracht van onze vereniging is onze saamhorigheid: elkaar het allerbeste gunnen en elkaars talenten stimuleren. Na afloop van de oefenavond vrijblijvend even een drankje drinken in de foyer hoort er zeker bij. Voel je je aangetrokken tot onze vereniging en zou je graag eens een keer een oefenavond meemaken, schroom dan niet en neem contact met ons op.